10:21 20. September 2017
Tallinn+ 9°C
Kuula otse
Pliine pole iial liiga palju.

Võinädal jätkub – ja pliine pole iial liiga palju

© Sputnik / Максим Богодвид
Kultuur
lühendatud link
1901

Pliinisöömise nädal jätkub. Täna jagab Sputnikuga oma retsepti Lasnamäe linnaosavalitsuse avalike suhete nõunik Maksim Galanin.

ТАLLINN, 8. märts — Sputnik. Võinädal jätkub ja see tähendab, et täna tuleb taas pliine küpsetada, ja tore, kui selleks on eilsest erinev retsept.

Võinädala teisel päeval lõbutses igaüks nii, nagu oskas: sõideti saaniga, mängiti erinevaid mänge, korraldati etendusi, ehitati lumekindlusi ja käidi mööda tänavaid santimas.

Teisipäeval olid peaaegu kõik võipühade rituaalid pühendatud kohtamistele, et pärast paastunädalaid hakata pulmi pidama. Sel päeval vaatas vallaline noormees endale välja sobiva pruudi ja neiud otsisid peigmehi.

Täna jagab Sputnikuga oma pannkoogiretsepti Lasnamäe linnaosavalitsuse avalike suhete nõunik Maksim Galanin, kes püüab küll jahutooteid vältida, kuid vahetevahel siiski hellitab kõhtu pannkookidega.

„Kuldset pliinid hapukoore ja moosiga või meega on niivõrd vastupandamatud, et neist keelduda on võimatu," tunnistas Maksim.

Olles enda sõnul taimetoitlane, valmistab ta pliine ilma munata, piimast ja täistera-nisujahust segatuna valge jahuga. Samuti armastab ta tatrajahust pannkooke. Maksim leiab, et neil on eriline maitse, nii et need on pliinid gurmaanidele.

Pliinide retsept

Koostis:
Sool — 1/2 tl
Sooda — 1/2 tl
Taimeõli — 2 spl.
Koorevõi — 1/3 pakki (67 g)
Suhkur — 3 spl
Jahu- 2,5 klaasitäit
Piim — 1 l

Valmstamine

Segada jahu, sool, suhkur, sooda ja lisada 0,5 liitrit piima. Hoolikalt segada, et ei oleks klompe. Konsistentsilt peab tainas sarnanema paksu hapukoorega. Lisada taimeõli ja veel kord segada. Ülejäänud 0,5 liitrit piima kuumutada keemiseni ja siis tasakesi, pidevalt segades, kallata kuum piim taignasse. Sulatada pannil või, lisada see taignasse ja uuestisegada. Pliine küpsetada keskmisel kuumusel umbes minuti jagu.

Neile, kes asuvad tegema pannkooke ilma muna lisamata, soovitab Maksim lasta taignal 40 minutit seista, siis seisab see paremini koos, valgumata üle panni laiali.
Head isu!

 

 

Peamised teemad