16:10 18. Oktoober 2017
Tallinn+ 9°C
Kuula otse
Pannkoogid.

Disaineri pannkookide retsept

© Sputnik / Валерий Титиевский
Kultuur
lühendatud link
55 0 0

Täna ei ole meie pannkoogid mitte tavalised, vaid disaineri pannkoogid. Disainer Diana Denissova jagas portaalile Sputniku oma retsepti.

TALLINN, 10. märts — Sputnik. Vastlate neljandat päeva nimetatakse „Lustipäevaks". Selleks päevaks lõppesid kõik majapidamistööd ja rahvas sukeldus pillerkaari. Korraldati rusikavõitlusi, tehti hobusesõitu, korraldati võistlusi ja konkursse.

Oli tavaks külas käia ja igas tares kostitati külalisi pannkookidega, mis olid küpsetatud erinevate täidistega. Laual olid pannkoogid moosiga, kondenspiimaga, kalamarjaga, seentega ja paljude muude maiustega. Sel päeval ei pidanud keegi tühja kõhtu kannatama, igaüks võis leida meelepärast pruukosti. Pannkookidele joodi peale teed, veini või mõdu. „Lustipäev" oli tõeliselt külluslik.

Täna jagab portaalile Sputnik oma pannkoogiretsepti disainer Diana Denissova, kes armastab pannkooke väga, kuid küpsetab neid siiski harva.

„Ma võin päris palju pannkooke ära süüa, kuid ma tean, mis mõju sellel figuurile olema saab," rääkis disainer.

Dianale meeldivad admiralipärased pannkoogid: kalamarja, sibula ja hapukoorega. Tõsi küll, retsepti järgi tuleks kasutada musta kalamarja, toonitas Denissova aga meie sööme punasega.

Diana Denissova pannkoogiretsept

Toiduained:

Munad — 3 tk
Piim — 1 l
Soola — maitse järgi
Suhkur — 3 spl
Jahu — 2 klaasi
Taimeõli — 4-5 spl

Valmistamine:

Piim soojendada kergelt, lisada munad, suhkur, sool, üks klaas jahu ja vahustada kõik mikseriga. Tainas ei tohi olla paks, sellepärast lisame teise klaasi jahu vähehaaval, tainast pidevalt segades. Võib juhtuda, et teine klaasitäis jahu on juba liiast. Taignale lisame päevalilleõli ja segame taas. Valmis tainas peab seisma umbes 10 minutit.

Kuumutada 2 panni ja määrida need kergelt taimeõliga. Tõsta tainas kulbiga pannile kogu panni katva õhukese, ühtlase kihina. Diana sõnul tuleb pärast teisele pannile taigna tõstmist esimesel pannil olevatel kookidel juba külge keerata. Pööranud esimesel pannil koogil teise külje, tuleb pann katta kaanega. Kui keerate teisel pannil oleval koogil teise külje on pannkook esimesel pannil juba valmis. Võtme esimese panni pliidilt ära ja paneme selle kaane teisele pannile. Valmis pannkook tuleb üle määrida võiga.

 

 

Samal teemal

Võinädal algas: pliiniretsepte kuulsustelt
Võinädal jätkub – ja pliine pole iial liiga palju
Maagiliste pliinide retsept

Peamised teemad