10:51 14. November 2019
Kuula otse
  • USD1.1006
  • RUB70.8149
Kaitseväelased sõid ära üle kahe tonni kala

Kaitseväelased sõid ära üle kahe tonni kala

© Estonian Defence Forces
Eesti uudised
lühendatud link
38 0 0

13. oktoobrini kestva Eesti toidu kuu puhul võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti toidutee võrgustikku kuuluvat toitlustus- ja majutusettevõtet, kes pakuvad välja oma nägemuse Eesti hommikusöögist.

TALLINN, 2. oktoober — Sputnik. Eelmisel nädalal Eesti toidu kuu raames toimunud kalanädalal valmistasid tippkokad kaheksas Eesti kaitseväe väeosas kohalike kalakasvanduste saagist lõunasööke pea kahest tonnist eluskaalust kalast, teatas Maaeluministeerium.

"Kolmandat korda toimunud kalanädalal juhtisime tähelepanu kodumaiste kalakasvanduste toodangule ja tutvustasime vabariigi juubeli puhul maitsvat kala just kaitseväelastele," ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. "Nädal läks edukalt ja tippkokad koos väeosade köögipersonalide abiga valmistasid väeosades kokku umbes 3000 toiduportsjonit," lisas Armulik.

"Eesti kala on värske ja kvaliteetne ning see võiks jõuda sagedamini Eesti elanike toidulauale," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Kalanädal on tänuväärne üritus ja kuna see toimub igal aastal eri paigus erinevatele inimestele, siis loodan, et see aitab pikemas perspektiivis kaasa kalatarbimise suurenemisele."

Eesti toit väärib maailmas tutvustamist, illustratiivne foto
© Sputnik / Вадим Анцупов

Igas kalanädalal osalevas väeosas käis ühel päeval külas tippkokk, kes valmistas koos väeosa köögi abiga kaitseväelastele kohalikust kalakasvandusest pärit kalast roa. Kaitseväelastele pakuti vikerforelli, tuura, angerjat, angersäga ja karpkala.

Algab kalanädal: tippkokad valmistavad kaitseväelastele kalaroogasid>>

Kalanädalal osalesid väeosad, mis asuvad Tapal, Võrus, Tartus, Jõhvis, Ämaris, Paldiskis ning Tallinnas Tööstuse ja Filtri tänaval.

Külaliskokkadest osalesid kalanädalal Põhjaka kokad koos Ott Tomikuga, kohvik Ylikool koos Urpo Reinthaliga, kohvik-restoran JOP Lasse Uustaluga, restorani Snoob peakokk Aleksander Nikoškov, Angelica Udeküll Laulasmaa spaast, Inga Paenurm Markofkast, Taigo Lepik presidendi köögist ja Madis Põld Peppersackist.

Kalanädalat korraldas Kalanduse Teabekeskus ja korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014–2020.

Septembris Maaeluministeeriumi eestvedamisel neljandat korda toimus Eesti toidu kuu ühendas pea 30 kodumaisele toidule pühendatud üritust ja festivali ning oli sel aastal pühendatud Eesti Vabariigi juubelile.

13. oktoobrini kestva Eesti toidu kuu puhul võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti toidutee võrgustikku kuuluvat toitlustus- ja majutusettevõtet, kes pakuvad välja oma nägemuse Eesti hommikusöögist.

Eesti toidu kuu: parim mahetoode on tume kasesiirup>>

Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Eelmisel aastal külastas Eesti toidu kuul korraldatud üritusi ligi 75 000 inimest. Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015–2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.

Tagid:
kala, Eesti toidu kuu, kalanädal, kaitsevägi, Eesti

Peamised teemad