06:45 18. Juuni 2018
Tallinn+ 16°C
Kuula otse
  • USD1.1596
  • RUB72.5401
Tadžikistan tutvustas oma rahvuslikku dastarkhāni II rahvusvahelisel plovifestivalil.

Tadžiki plov pälvis Aserbaidžaanis medali

© Sputnik / Игорь Лекаркин
Elustiil
lühendatud link
Sputniku maitsvad toidutraditsioonid (4)
4050

Kampaania „Sputniku maitsvad toidutraditsioonid“ raames pakume teile toiduretsepte kõige maitsvamate roogade valmistamiseks ja serveerimiseks. Täna esitleme esimest neist, milleks on – „lepituse plov“.

TALLINN, 18. mai — Sputnik. Tadžikistan tutvustas oma rahvuslikku dastarkhāni II rahvusvahelisel plovifestivalil, mis toimus möödunud, 2015. aasta detsembris Bakuus, teatas Tadžikistan Sputnikule esmaspäeval Tadžikistani Vabariigi saatkond Aserbaidžaanis.

"Koos sellega demonstreeriti koduseid majapidamisriistu, käsitsi valmistatud tikandeid, riigi erinevate piirkondade rahvarõivaid, rahvuslikke muusikariistu ja plovi valmistamise tava, mis on tadžiki rahvale iseloomulik," öeldakse teadaandes.

Festivali eesmärk oli tutvustada riisist valmistatud roogade eripärasid.

Tadžikid tõid lauale mitut liiki rahvustoite: vürtsika „oši" (pilaff), „šavla" (riisipuder lihaga), „širbirindži" (piimaga keedetud riisipuder), „mastoba" (riisisupp), „birindžoba" (riisiroog) ja riisipirukaid.

Tadžikistani esitletud väljapanekut autasustati festivali korraldanud Aserbaidžaani rahvusköögi ühingu ja Aserbaidžaani rahvusköögi keskuse aukirjade ning medaliga. Festivalist võttis osa 12 riiki.

Kuidas õigesti „lepituse plovi“ valmistada – Sputniku retsept.

 

 

Teema:
Sputniku maitsvad toidutraditsioonid (4)

Peamised teemad